Még öt napig lehet benyújtani a praxispályázatokat

Idén legkésőbb 2016. október 15-ig adhatók postára a letelepedési és praxisvásárlási pályázatok az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz címezve – hívja fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A kormány 2009-hez képest 2016-ban már 50 százalékkal több pénzt biztosított az alapellátás támogatására, így a háziorvosok részére is – hangsúlyozza a minisztérium közleménye. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár 2014 óta írja ki évente a letelepedési-, 2015 óta pedig a praxisjog vásárlási pályázatokat. A két pályázat díjazására 2016-ban összesen 750 millió forintos fedezet áll rendelkezésre.

A pályázatnak az a célja, hogy támogatást nyújtson azoknak a háziorvosoknak, akik praxisjogot vásárolnak. Az egy háziorvos által elnyerhető támogatás összege maximum 4 millió forint. A támogatási összeget ennél a pályázatnál csak a praxisjog megvásárlására lehet fordítani. A pályázat elbírálása során előnyt élveznek azok az orvosok, akik nyugdíjas korú kollégájuktól vásárolnak praxisjogot.

Az elnyert támogatás mindkét pályázat esetében nettó összeget jelent. A nyerteseknek vállalniuk kell, hogy legalább 4 évig az adott háziorvosi szolgálatban végzik orvosi tevékenységüket.

Az elmúlt két évben 63 letelepedési pályázat és 39 praxisjog vásárlási pályázat benyújtója nyert, akik szerződést is kötöttek. Az OEP a pályázatok nyerteseinek összesen 884,4 millió forint támogatási összeget fizetett ki. 

 

Az oldal egy Startup Growth Lite alapú sablont használ. Az eredetit a More than Themes készítette.