Dr. Ladányi Márta az EMMI új helyettes államtitkára

2016. október 17-től Dr. Ladányi Márta tölti be az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságán az egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkári pozíciót.

A helyettes államtitkár szakmai feladata az ágazat felelősségi körébe tartozó jogi és koordinációs feladatok ellátása, az Közegészségügyi, Járványügyi, Egészségügyi Igazgatási és Védelmi Főosztály, a Gyógyszerészeti és Orvostechnikai Főosztály, a Népegészségügyi Főosztály, valamint az Egészségügyi Ágazati Humánerőforrás és Ápolási Főosztály munkáját irányítja és felügyeli.

Dr. Ladányi Márta a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát, majd letette a jogi szakvizsgát és az ELTE Jogi Továbbképző Intézeténél egészségügyi szakjogászként végzett. Az elmúlt hat évben az Országos Tisztifőorvosi Hivatal főosztályvezetője volt, ahol az egészségügyi intézmények és az egészségügyi ellátás hatósági felügyelete volt a fő feladata, így jól ismeri az egészségügyi intézményrendszert.

(EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság)

 

Az oldal egy Startup Growth Lite alapú sablont használ. Az eredetit a More than Themes készítette.