ÁEEK Telemedicína projekt 2019

Tisztelt Kolléga!

Ahogy 2019. februárjában kiküldött levelemben Önt erről tájékoztattam, az EFOP-1.9.6.-16 „Elektronikus egészségügyi ágazati fejlesztések” projekt „B” komponense keretében több népegészségügyi szempontból jelentős betegségcsoportot érintve valósul meg a hazai telemedicina szolgáltatások fejlesztése.

A telemedicina rendszer a magasvérnyomással kezelt betegek jobb terápiabeállítását, a cukorbetegek korszerűbb gyógyszerelését épp úgy támogatni fogja, mint a stroke legfontosabb okának, a pitvarfibrillációnak a korai felismerését. A projekt távkonzultációs ága az alapellátás és a szakellátás közti betegutak optimalizálását célozza alapvetően endokrinológiai, diabetológia, illetve bőrgyógyászati betegségcsoportokban

Az ÁEEK honlapján időközben elkészült a program részletes ismertetője is. Amennyiben számíthatunk közreműködésére a 2019 júliusa és 2020 márciusa közti időszakra tervezett pilot során, kérjük, szakítson 15 percet a protokollok megismerésére, és az azt követő kérdések megválaszolására. Ahogy a vizsgálati alanyoknál, úgy a vizsgálatban részt vevő kollégáknál is elvárás, hogy részvételi szándékukról a vizsgálatok alapos megismerése után döntsenek. Ennek megfelelően kérjük Önt, hogy a protokollokra vonatkozó néhány kérdés megválaszolását követően a praxisára vonatkozó néhány kérdésre adott válaszával jelezze részvételi szándékát, adja meg az alapellátó praxis beazonosításához szükséges adatokat.

A projekt interaktív oldalának elérhetősége: https://eeszt.aeek.hu/goto_eeszt_crs_267.html 

Az oldal megtekintéséhez Önnek be kell jelentkeznie. A bejelentkezési adatok azonosak a korábbi EESZT képzésnél megadottakkal, Ön ehhez felhasználónevet és jelszót adott meg korábban. A Felhasználónév egy O betű és a működési nyilvántartási száma (pecsétszáma), (pl. O99999), jelszava a saját születési dátuma, minden írásjel vagy szünet nélkül (évhónapnap, pl. 19000101), amennyiben ezt nem változtatta meg korábban. Amennyiben a bejelentkezéssel elakad, kérem, hogy hívja az EESZT Kontakt Centert a 06-1-920-1050-es telefonszámon, vagy keresse őket a csatlakozas.eeszt@aeek.hu e-mail címen.

A kiválasztott praxisokkal az ÁEEK a telemedicinális eszközök átadása miatt szerződést köt. Arra törekszünk, hogy a telemedicinális eszközöket aktívan használó praxisoknál az eszközök a projekt fenntartási időszakában, minimum 2025-ig használatban maradhassanak, támogatva ezzel a reményeink szerint immár NEAK finanszírozás keretei közé is bekerülő távkonzultációk folytatását. A projektidőszakban a közreműködés teljesítményarányos honorálása egy pilot projekt -szervezést végző szervezettel kötött önálló szerződés keretében valósul majd meg.

Bízom abban, hogy a telemedicina projekt elnyeri tetszését, és Önt is azon 250 háziorvos körében üdvözölhetjük, aki elsők között használja hazánkban ezen új, innovatív megoldást.

Más állami projektben vagy pályázatban való részvétele nem akadálya a Telemedicina Pilot Projektben való részvételének.

Amennyiben döntéséhez további információra van szüksége, kérdéseit felteheti a telemed-pilot@aeek.hu e-mail címen, kollégáink örömmel állnak rendelkezésére.

Budapest, 2019. március 22.

Tisztelettel:
dr. Gondos Miklós
főigazgató

 

Az oldal egy Startup Growth Lite alapú sablont használ. Az eredetit a More than Themes készítette.