HAOSZ hírlevél 2023.03.02.

Kedves Kollégák!

Szeretnék néhány friss információt megosztani veletek, illetve néhány értékes programlehetőségre felhívni a figyelmeteket.

1.       HAOSz IV. Országos Konferenciája

Rengeteg változás és kihívás érinti az alapellátást, mára a betöltetlen körzetek száma meghaladta a 879 praxist, egy folyamatosan változó struktúra átalakításnak a kellős közepén vagyunk, melyben az alapellátás jövőbeni helye meghatározó jelentőségű. Ennek megfelelően gőzerővel zajlik a rendezvény részletes programjának véglegesítése, hogy lehetőség szerint a legtöbb kérdésre megtaláljuk a választ Balatonalmádiban. A konkrét, az előadók nevét is tartalmazó programtervet néhány napon belül közzé teszünk, mindazonáltal addig az alábbi, már leszervezett programelemekről szeretnék egy tételes felsorolást adni nektek az alábbiak szerint:

  • szakmai szimpóziumok
  • az alapellátás szervezeti struktúráját érintő kérdések (finanszírozás, indikátorok, praxisközösségek, stb.)
  • alapellátási körzetek átalakítása
  • Hol van a beteg helye az egészségügyi ellátórendszerben? – panelbeszélgetés a járóbeteg szakellátók, a fekvőbeteg ellátók, valamint a gyógyszerészek meghívásával
  • EKG esetismertetések és kvíz nyereményjátékkal, valamint a mesterséges intelligencia szerepe az alapellátás diagnosztikai tevékenységében
  • az alapellátás európai helyzetének bemutatása és összevetése a hazai jellegzeteségekkel a WONCA és WHO európai vezetőinek a részvételével
  • az alapellátás jövőképe Magyarországon, utánpótlás, praxisprogramok, medikusok attitűdje a pályaválasztást illetően
  • a foglalkozás-egészségügyi ellátás jövője
  • az életmód orvoslás helye a jövő egészségügyi alapellátásában
  • az alapellátást érintő digitális fejlesztésekkel kapcsolatos kérdések (EESZT, JIR, e-beutaló, miniHIS, medikai szoftverek, stb…)
  • gyermek alapellátás jövője
  • háziorvosok előadásai háziorvosoknak
  • workshopok (POCUS, POC, védőoltások elfogadását segítő WHO kommunikációs tréning, skill képzések)
  • szakmapolitikai kerekasztalbeszélgetés
  • külön szakdolgozóknak szervezett szekció és előadások

 

Jelentkezni továbbra is a www.haoszkonferencia.hu weboldalon tudtok.

A Szervezőbizottság nevében várlak Mindnyájatokat sok szeretettel Balatonalmádiban!

       2.       MÁOTE Konferencia

Sok szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a MÁOTE 2024.04.26-i rendezvényének meghívóját és részletes programját, melyet a csatolmányok között találtok.

3.       HGYE felmérés

A HAOSZ és a HGYE közötti szakmai együttműködésre régre visszanyúló, az alapellátással kapcsolatos kérdéseket minden esetben egyeztetjük. Segítsük a HGYE munkáját az alábbi szakmapolitikai kérdőív kitöltésével, melynek egyes elemei a felnőtt háziorvosi és vegyes praxisokban dolgozó kollégákra vonatkoznak, hiszen az alapellátás általunk felvázolt jövőképe a házi gyermekorvos kollégákkal való szoros szakmai együttműködésen alapul.

https://www.survio.com/survey/d/T9P7V9A3O1X2R8X6I

4.       Szegedi Hypertonia Napok 2024

A szervezők sok szeretettel hívják és várják a háziorvos kollégákat is a Szegedi Tudományegyetem által 32 kreditpontra akkreditált szabadon választott egyetemi tanfolyamra.

Kódszám: SZTE-ÁOK/2024.I./00058

Az on-line regisztrációs felület elérhető az alábbi linkre kattintva:

https://www.eqcongress.hu/kongresszusadat/szhn24/regisztracio/

5.       A SZÍVSN Országos Betegegyesület ESCAPE programban való részvételi felhívása

Továbbítom felétek a SZÍVSN Betegegyesület felhívását szívelégtelenségben szenvedő betegek gondozási programba való bevonásával kapcsolatban. Részletek a programról az alábbi linken érhetők el:

https://szivsn.hu/hazorvosok-is-felismertek-az-escape-fontossagat/

6.       I. Obezitológiai Továbbképző Tanfolyam

Mellékletben csatolom az I. Obezitológiai Továbbképző Tanfolyam meghívóját, melyre dr. Barna István főorvos úr sok szeretettel várja a háziorvos kollégákat is. 

 

Az oldal egy Startup Growth Lite alapú sablont használ. Az eredetit a More than Themes készítette.