Megalakult a Háziorvosok Online Szervezete

Több százan csatlakoztak a vélelményformálás szándékával létrehozott közösséghez.

Megalakult a Háziorvosok Online Szervezete (HaOSz), hogy legyen egy aktív, gondolkodó, konstruktív, véleményformáló – egymással folyamatosan kapcsolatban álló (online) csapat, amely rámutat a jelenlegi rendszer anomáliáira, amely megoldási javaslatokat tesz le az asztalra, és amely kész harcolni azért, hogy Magyarországon a háziorvoslás működő, fenntartható, megbecsült szakma legyen - írja a haosz.hu információi alapján a MedicalOnline portál.

Fogynak a háziorvosi körzetek, közel 300 praxis betöltetlen, a területi ellátási kötelezettséggel bíró praxisok száma mára a 6000-et sem éri el, több, mint 1700 háziorvos már átlépte a nyugdíjkorhatárt, a magyarországi orvosegyetemekre összesen évente 100-an jelentkezhetnek háziorvos szakképzésre – a frissen képzett háziorvosokból többen más szakterületen vagy külföldön helyezkednek el.

A jelenlegi rendszer tele van a normál, hatékony működést gátló tényezőkkel. Elkészült 1,5 éve egy praxistörvény, ami új elemekkel segítené az alapellátás működését, azonban ehhez a 1,5 év alatt egyetlenegy végrehajtási rendelet sem készült.

Már a HaOSZ a megalakulást követő első héten több százan csatlakoztak a Ha, s cél a Magyarországon praktizáló háziorvosok érdekeinek ezen szervezetbe tömörítése.

 

Az oldal egy Startup Growth Lite alapú sablont használ. Az eredetit a More than Themes készítette.