Gyógyszerek, amiket nem írhatunk - Megoldási javaslat

Vannak olyan gyógyszerek, amik segítenék a mindennapi háziorvosi ellátást, viszont érthetetlen módon csak javaslatra, vagy arra sem írhatóak, így teljesen felesleges szakorvosi viziteket generálnak.

Megoldási javaslat

Vannak olyan gyógyszerek, amik segítenék a mindennapi háziorvosi ellátást, viszont érthetetlen módon csak javaslatra, vagy arra sem írhatóak, így teljesen felesleges szakorvosi viziteket generálnak. Elvárás lenne a háziorvosok felé, hogy definitív, korszerű, a szakmai protokolloknak megfelelő ellátást nyújtsanak, csökkentsék a szakorvosi beutalások, vizitek számát.  Mi háziorvosok erre az igényre nyitottak vagyunk, azonban ehhez biztosítani kell a terápiás lehetőségeink kiszélesítését, másod-harmad szakvizsgák alkalmazásának a lehetőségét, és licence-k bevezetését.

A Háziorvosok Online Szervezete egyöntetű többségi szavazattal az alábbi javaslatot teszi a kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerek felírhatóságának módosítására:

  • Eddig támogatottan csak járóbeteg szakrendelésen felírt szereket adott szakma kedvezményesen, megkötés nélkül felírhassa
  • Eddig támogatottan csak járóbeteg szakrendelésen felírt szereket háziorvos kedvezményesen, megkötés nélkül felírhassa
  • Háziorvosi licence-ek kerüljenek bevezetésre, mellyel háziorvos felírási jogköre kiszélesedhet
  • Bizonyos gyógyszerek/segédeszközök felírhatósága módosuljon.

A konkrét részletes módosítási javaslat kattintás után itt olvasható.

 

Az oldal egy Startup Growth Lite alapú sablont használ. Az eredetit a More than Themes készítette.